0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Avtorji

Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

Je magistrica bibliotekarstva, univ. dipl. kulturologinja in učiteljica, novinarka, pisateljica, prejemnica nagrade Kalanovega sklada (2007-2009) in nominacije za izvirno slovensko slikanico 2008, pripravlja doktorsko disertacijo s področja umetnih in ljudskih pravljic.
Preberi več
Polona Šergon

Polona Šergon

Polona Šergon je univ. dipl. slovenistka. Pesmi je za zabavo začela pisati že v prvi triadi osnovne šole in še danes so rime njena strast.
Preberi več
Petra Matos

Petra Matos

Petra Matos je univerzitetna diplomirana geografinja. Javnosti je poznana kot vodja največje okoljske prostovoljske akcije v zgodovini Slovenije.
Preberi več
Jana Vidovič

Jana Vidovič

Jana Vidovič je po izobrazbi univerzitetna diplomirana geografinja in vzgojiteljica. V osnovni šoli se je zaljubila v poezijo Toneta Pavčka, takrat je tudi prejela Zlato Cankarjevo priznanje.
Preberi več
Anna Llenas

Anna Llenas

Anna Llenas se je rodila v Barceloni. Na univerzi v Barceloni je diplomirala iz oglaševanja in odnosov z javnostmi, na Escoli Llotja pa iz grafičnega oblikovanja.
Preberi več
Karen Soklič

Karen Soklič

Karen Soklič je študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, kjer živi in dela kot samostojna ustvarjalka na področju kulture.
Preberi več
Nana Homovec

Nana Homovec

Rojena leta 1990 in že od malih nog rada v rokah drži svinčnik. Leta 2015 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer slikarstvo.
Preberi več
Vesna Benedetič

Vesna Benedetič

Slovenska zamejska umetnica Vesna Benedetič se je rodila v Gorici, odraščala in živela v Trstu, zadnja leta pa živi in dela v Škrbini, čudoviti vasici v osrčju slovenskega Krasa.
Preberi več
Nina Meglič

Nina Meglič

Nina Meglič je rojena januarja 1982 v Ljubljani. Po končani SŠ za oblikovanje in fotografijo je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer Likovna pedagogika pri prof. Zdenku Huzjanu. Nekaj časa je poučevala likovno vzgojo v OŠ.
Preberi več
Urška Stropnik Šonc

Urška Stropnik Šonc

Urška Stropnik Šonc je bila rojena 13. 1. 1973 v Slovenj Gradcu. Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Mariboru pri prof. Anki Krašna in mag. Bredi Varl na temo Knjižna ilustracija.
Preberi več
Nataša Vertelj

Nataša Vertelj

Že od kar pomni, so njeno glavno orodje svinčnik, barvice in ostala sredstva, s katerimi se lahko likovno izraža. Živi in ustvarja v Tržiču. Izobraževala se je na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, doštudirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru.
Preberi več
Daša Simčič

Daša Simčič

Daša Simčič je končala Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, ilustrirala je že več kot štirideset knjig za otroke, imela je že nekaj samostojnih razstav. Redno sodeluje tudi na Bienalu slovenske ilustracije, kjer je prejela priznanje Hinka Smrekarja za knjigo Miška in veter.
Preberi več
Tina Dobrajc

Tina Dobrajc

Tina Dobrajc je rojena 1984 v Kranju. Po končani diplomi leta 2007 je opravila magistrski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani ...
Preberi več
Erika Cunja

Erika Cunja

Erika je za specializacijo v ilustratorski tehniki obiskovala znane tečaje v Trbižu pod mentorstvom ilustratorjev, kot so Linda Wolfsgruber, Octavio Monaco, Josef Wilkon in Svjetlan Junaković.
Preberi več
Tina Perko

Tina Perko

Tina Perko je rojena 24.1.1971 v Ljubljani. Leta 1997 je diplomirala iz oblikovanja oblačil in tekstilij na Univerzi v Ljubljani, nato pa je opravila še podiplomski študij Master in Fashion design na Instituto Marangoni v Milanu.
Preberi več
Evgenija Jarc

Evgenija Jarc

Mag. Evgenija Jarc je akademska slikarka, ki se poleg slikanja ukvarja tudi z ilustriranjem zgodb za otroke. Je avtorica ilustracij številnih slikanic, kot so Zgodbe Janeza Jalna, Bog v metroju, O polžu, ki je zajcu rešil življenje, Črviva zgodba in O polžu, ki je kupoval novo hiško. Živi in dela v...
Preberi več
Uroš Hrovat

Uroš Hrovat

Uroš je rojen Ljubljančan in še danes ustvarja tam. Kot malček likovni navdih srka iz risank in stripov. Umetniško izobraževanje nadaljuje na Šoli za oblikovanje in fotografijo ter Pedagoški akademiji, z namenom postati učitelj likovnega pouka.
Preberi več
Huiqin Wang

Huiqin Wang

Huiqin Wang se je rodila leta 1955 v Nantongu na Kitajskem. Čas njenega otroštva je bil zaznamovan s kulturno revolucijo, kar je močno otežilo njeno šolanje. Kljub temu ji je uspelo leta 1978 priti na Akademijo za likovno umetnost Pedagoške univerze v Nankingu, kjer je študirala kitajsko slikarstvo,...
Preberi več
Alison Jay

Alison Jay

Alison Jay se je rodila v Hertfordshiru, odraščala v Derbyshire in študirala grafično oblikovanje v Londonu, kjer trenutno tudi živi.
Preberi več
Gregor Goršič

Gregor Goršič

Je navdušen ilustrator, s posebnim razumevanjem za razvoj karakterjev. Riše že tako dolgo, da se ne spomni, kdaj je prvič pobral svinčnik in ustvarjal.
Preberi več
Jernej Myint

Jernej Myint

Jernej Myint (Slovenj Gradec, 1988) je po končani gimnaziji študiral  na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Tekom študijskih let je delal na različnih projektih (med drugimi izgradnja šole v Južni Afriki), se dodatno likovno izpopolnjeval na Portugalskem ter delal v domačih birojih.
Preberi več
Erika Omerzel Vujić

Erika Omerzel Vujić

Ko Erika v roke dobi leposlovno delo, naj bo to pesem ali zgodba, komaj čaka, da ga prebere. Ne mine veliko časa, ko se ji po glavi že vrtijo ideje za ilustracijo. Ko se zares poglobi v delo, zelo uživa.
Preberi več
Polona Kosec

Polona Kosec

Polona Kosec je bila rojena v Ljubljani. Zaključila je magistrski študij na ALUO v Ljubljani in ima status samostojne kulturne ustvarjalke, ilustratorke.
Preberi več
Andreja Gregorič

Andreja Gregorič

Andreja Gregorič, rojena v Ljubljani. Po končani gimnaziji Poljane, je vpisala študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, smer oblikovanje vizualnih komunikacij, pod mentorstvom prof. Petra Skalarja. Diplomirala je na temo oblikovanje in ilustriranje sodobne mladinske literature-oblikovanj...
Preberi več
Andrej Potrč

Andrej Potrč

Rojen leta 1975 v Ljubljani, kjer je končal tudi SŠ za oblikovanje in fotografijo. Otroška ilustracija je bila vedno njegova ljubezen, prav tako tudi strip.
Preberi več
Vida Igličar

Vida Igličar

Vida Igličar je diplomirana grafična oblikovalka in ilustratorka. Z odliko in kot najboljša študentka v letniku je leta 2014 zaključila študij na britanski De Montfort University.
Preberi več
Maja Lubi

Maja Lubi

Rojena leta 1980 v Ljubljani. Diplomirala je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, smer likovna pedagogika in se dodatno izobraževala na Visoki strokovni šoli za risanje in slikanje.
Preberi več
Giulia Sgrò

Giulia Sgrò

Giulia je rojena leta 1988 v mestu Pordenone v Italiji. Zahvaljujoč družini in materini službi, je bila že od malega obdana z umetnostjo, slikanjem in barvami.
Preberi več