0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Pot slikanice od avtorja do bralcev (10. del): Spletna stran in spletne vsebine

Dober glas seže v deveto vas!
Pot slikanice od avtorja do bralcev (10. del): Spletna stran in spletne vsebine

Slikanico smo že pripeljali na police knjižnic in knjigarn, sledi še zadnji korak, v katerem jo želimo postaviti na police bralcev. Posebno pozornost posvečamo promocijskim aktivnostim, ki jih naša založba izvaja z namenom, da bi vsa izdana dela dosegla čim večji krog ljubiteljev knjig. Oglaševanje na družbenih omrežjih in izdelava promocijskega gradiva (plakati, kazalke, fotografije, oglasne pasice …) so v domeni kreativnih zaposlenih pri založbi. Pri izdelavi spletnih video vsebin pa za pomoč zaprosimo zunanje ustvarjalce, ki s svojimi svežimi in inovativnimi idejami ustvarjajo dodano vrednost. 

V tokratnem intervjuju smo se pogovarjali z eno takšnih ustvarjalk, Dijano Žiberna, ki poleg ustvarjanja promocijskih video vsebin vodi tudi uspešen YouTube kanal – TimmyKidsTv. Dijana zase pravi, da ji sodelovanje z našo založbo predstavlja nenehen izziv. Veseli jo predvsem dejstvo, da je tiskana knjiga našla pot med moderne medije, ki so odličen pripomoček za predstavitev vsebine knjige. S svojim delom želi knjigoljubom kar najbolj približati izkušnjo nakupa knjige v knjigarni – in to kar z domačega naslonjača.

(foto: Dijana Žiberna, Instagram #timmykidstv)

V poplavi otroških YouTube kanalov je malo takih, kjer bi bila v ospredju knjiga. Kako to, da si na svojem kanalu otrokom želela približati prav slednje?

Otrok skozi knjigo ne bogati le svojega besednega zaklada, pač pa se tudi uči življenja. Seznanja se s situacijami, v katere ga lahko življenje pripelje in se nauči z njimi soočati ter jih reševati. In vse to počne podzavestno. Knjige in pravljice so krasen pripomoček staršem pri vzgoji, ni pa nujno, da imajo vsi starši vsak dan čas brati otroku. Zato sem se odločila, da jim priskočim na pomoč v tistih dneh, ko nimajo časa, pa bi vseeno želeli, da njihov otrok zaspi ob novi zgodbi.

Kako poteka nastanek videa?

Čisto odvisno, za kakšen video gre. Če se osredotočiva na videe s pravljicami, izgleda stvar nekako takole: najprej pripravim set (bela podlaga, luči, fotoaparat), potem posnamem knjigo (obračanje knjižnih strani od začetka do konca), nato posnamem še vokal (branje pravljice, uvod in zaključek), na koncu pa sledi montaža (izbira primerne glasbe, dodajanje posameznih tekstovnih in slikovnih elementov, združevanje zvoka in slike). Ko je vse to zaključeno, pripravim še fotografije za dotični video (uporabim jih kot promocijski material pred objavo), naložim končno verzijo videa na YouTube kanal, določim termin za predvajanje in vse skupaj vpišem v evidenco. Upam, da sem vam vsaj približno uspela pričarati občutek, kako video za pravljico sploh nastane.

Je težko najti založnike, ki bi bili pripravljeni sodelovati s tabo?

Iskreno povedano sem imela srečo, da se je ideja za TimmyKidsTv zdela založbam, s katerimi sem želela sodelovati, všečna in hkrati uporabna. Kontaktirali so me tudi številni samozaložniki in tudi z njimi so se spletla krasna sodelovanja. Z roko v roki smo tako ustvarili kvalitetne vsebine za naše najmlajše, ki jih v poplavi sinhroniziranih risank resnično primanjkuje.

Ti je kakšna tematika v otroških knjigah še posebej pri srcu?

Težko bi izpostavila le eno. Vsaka po svoje lahko otrokovemu življenju doprinese nekaj pozitivnega. Čim več različnih tematik, tem bolje, bi rekla.

Imaš v načrtu še kakšen nov projekt?

V bistvu sem z dušo in telesom v novem projektu, o katerem žal še ne morem veliko razkriti. Lahko pa rečem, da bo novo sodelovanje velik vsebinski dodatek TimmyKidsTv kanalu. Staršem bom poskušala še nekoliko olajšati vsakdan z novimi interaktivnimi izzivi za otroke, obeta pa se še veliko drugega, a vse ob svojem času.

Ne spreglejte:

Pot slikanice od avtorja do bralcev (1. del): Pisatelj

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (2. del): Ilustrator

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (3. del): Prevajalec

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (4. del): Oblikovalec

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (5. del): Urednik

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (6. del): Tiskar

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (7. del): Zastopnik založbe

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (8. del): Knjižničar

- Pot slikanice od avtorja do bralcev (9. del): Knjigarne in ostale prodajalne

Nazaj na seznam
1 izvedba

Ku-ku!

Kje živi Mimi? V raketi? Predaleč! V ptičji hišici? Previsoko! Obračaj stani in spoznaj, kdo Mimi sploh je - potem bo odgovor na dlani! Kartonko z luknjami odli...
13,90€
1 izvedba

Kdo sem jaz?

Podaj se v skrivnostni svet živali in ugani, kdo je buden, ko pade noč, kdo svoj dom nosi vedno s seboj, kdo gloda slastno korenje, kdo je najbolj zvita žival v...
15,90€
1 izvedba

Bonton gospe Malice

Gospa Malica je vsak dan nemočno opazovala, kako so otroci nespoštljivo ravnali s hrano. Zato je nekega dne na pomoč poklicala pravljično vilo. Otrok skozi z...
21,70€