Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

068 141 860

matic@epistola.si
 
 
 

Facebook

 
 
 

Lep je

- 53 %
Lep je

Slikanica napisana v slovenskem, angleškem in kitajskem jeziku spodbuja starše in njihove mlade bralce k opazovanju vsega lepega, kar jih obdaja in jih hkrati vabi, da srečo iščejo v preprostih vsakdanjih stvareh.

Avtor: Mojiceja Podgoršek
Ilustrator: Huiqin Wang
Tip knjige: Slikanica
Vrsta slikanice: Velike tiskane črke
Vezava: Trda
Dimenzije (Š x V): 22 X 22 cm
Teža: 363 g
Število vseh strani: 32
 

Cena: 21,10 € 9,90 €

Stanje zaloge: na voljo

 

Besedilo slikanice Lep je je nastalo predvsem zaradi že neštetokrat ugotovljenih, a žal vedno znova pozabljenih dejstev:

 • da zaradi hitrega tempa življenja in svoje preokupiranosti s samo navidez pomembnimi stvarmi nimamo časa zase in za svoje najbližje;
 • da v današnjem sodobnem globaliziranem svetu vladajo materialne dobrine, ki nadzirajo in upravljajo naša življenja, ne da bi se tega dobro zavedali;
 • da tek za »še več« požira čedalje več našega bistva;
 • da v borbi za materialnim izgubljamo bitko s človečnostjo;
 • da skušamo obujati mrtvo in pozabljamo, da nas obdaja življenje;
 • da vztrajamo na že nič kolikokrat prehojenih poteh, za katere vemo, da  nas ne bodo pripeljale tja, kamor si želimo;
 • da smo pozabili, kar nikoli ne bi smeli pozabiti;
 • da se življenje nepreklicno izteka ne glede na to, kako ga živimo;
 • da se vrednost življenja skriva v preprostih vsakdanjih stvareh;
 • da je hvaležnost mati vseh modrosti.

Kaj je lahko lepšega in dragocenejšega od očka, ki me ima rad? Ali od dedka, ki si vzame čas, da gre z mano na sprehod? Je mar pismo, ki nam ga prinese pismonoša iz daljnih krajev od ljubljene osebe  vredno res le toliko, kot je vredna poštna znamka? Kolikšno vrednost ima stol, na katerem si lahko odpočijem, kadar sem utrujen? Kako dragocen je dom, kadar ostanem brez njega? Kolikšno hvaležnost čutim do mostu, ki ga vsak dan prečkam na poti v službo in mi zaradi njega ni treba bresti skozi deročo reko?

Kakšen bi bil ta svet, če na njem ne bi bilo toliko različnih ljudi, zaradi katerih smo modrejši.

Naj ta drobna knjižica prebudi hvaležnost za vse, kar nas obdaja. Hvaležnost za  tisto, kar vemo in znamo. Za to, za kar je vredno živeti.

 

Avtorji

 • Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

  Je magistrica bibliotekarstva, univ. dipl. kulturologinja in učiteljica, novinarka, pisateljica, prejemnica nagrade Kalanovega sklada (2007-2009) in nominacije za izvirno slovensko slikanico 2008, pripravlja doktorsko disertacijo s področja umetnih in ljudskih pravljic.
  Več o ...
   
 • Huiqin Wang

  Huiqin Wang se je rodila leta 1955 v Nantongu na Kitajskem. Čas njenega otroštva je bil zaznamovan s kulturno revolucijo, kar je močno otežilo njeno šolanje. Kljub temu ji je uspelo leta 1978 priti na Akademijo za likovno umetnost Pedagoške univerze v Nankingu, kjer je študirala kitajsko slikarstvo, oljno slikarstvo in kaligrafijo.
  Več o ...
   
 

Priporočamo

 
 
 

Prijava na naše e-novice

Prijava

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o novostih in akcijah!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.