Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

068 141 860

matic@epistola.si
 
 
 

Facebook

 
 
 

Za avtorje

NAVODILA ZA ODDAJO ROKOPISOV

Pri založbi Epistola izdajamo otroško literaturo (slikanice, otroške pesmi, kartonke) domačih avtorjev in prevodna dela.

Vse, ki bi želeli s svojimi besedili obogatiti zbirko otroških knjig založbe Epistola, prosimo, da preden svoje delo ali zamisli zanj delite z nami, upoštevate nekaj kratih napotkov:

 preglejte ponudbo del, ki so bila izdana pri založbi Epistola;

- besedila z malimi tiskanimi črkami naj bodo dolga največ 2 strani formata A4 (pisava 12), z velikimi tiskanimi črkami pa do največ 1 stran in pol – držimo se načela Manj je več;

- tekst naj bo lektoriran in brez pravopisnih napak;

- s sloganom Zgodbe, ki povedo več stremimo k čim bolj tematskim slikanicam z aktualnimi vsebinami (konji, poklici, disleksija, ekologija ipd.). Tematike morajo biti čim bolj izvirne;

- besedilo naj ne bo opisno, ampak pripovedno in dinamično - z veliko dialogi;

- presodite, ali vaše delo ustreza programu naše založbe;

 - v kolikor ste presodili, da je vaše delo ustrezno,  založba Epistola lahko na vašo željo zaprosi za uredniško mnenje in morebitne popravke besedila.

Če vaš prispevek vsebuje zgoraj navedena priporočila, nam besedilo in kratko predstavitev posredujte na elektronski naslov ziga@epistola.si ali po navadni pošti na naslov Založba Epistola, Selo pri Ihanu 55, 1230 Domžale.

Ker na naš naslov prihaja mnogo del, vas prosimo za razumevanje, če naš odgovor do vas prispe z daljšim časovnim zamikom. Trudimo se, da bi prav vsako prejeto besedilo pregledali in vam podali povratno informacijo.

Po pošti poslana besedila vam pošljemo nazaj na vaše stroške.

 

 
 
 

Prijava na naše e-novice

Prijava

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o novostih in akcijah!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.