0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Slikanica o dr. Ignaciju Knobleharju otroke navdušila

V Knobleharjevem letu, ki so ga v Škocjanu razglasili ob 200-letnici rojstva misijonarja, raziskovalca Belega Nila, velikega borca proti suženjstvu, Ignacija Knobleharja (1819-1858), se bo zvrstilo kar 38 različnih prireditev ...
Slikanica o dr. Ignaciju Knobleharju otroke navdušila

Škocjan - V Knobleharjevem letu, ki so ga v Škocjanu razglasili ob 200-letnici rojstva misijonarja, raziskovalca Belega Nila, velikega borca proti suženjstvu, Ignacija Knobleharja (1819-1858), se bo zvrstilo kar 38 različnih prireditev.

Ena od njih je bila 14. 3. 2019 popolne, ko so v Metelkovem domu na marčevski uri pravljic predstavili otroško knjigo oz. slikanico o slavnem rojaku z naslovom Ignacij, Bela reka in črni ljudje, ki je v Knobleharjevem letu izšla pri Založbi Epistola ob podpori domače občine.

Gostja je bila avtorica knjige, pravljičarka Mojiceja Podgoršek iz Domžal, ki je z veseljem sprejela ponujeni izziv in se lotila pisanja zgodbe o velikem Slovencu, ki je bil pri nas dolgo prezrt. Kot je povedala, Knobleharja prej ni poznala, zato se je o njem pozanimala tako preko knjig in vsega zapisanega, marsikaj zanimivega pa ji je o njem povedal tudi arheolog Slovenskega etnografskega muzeja dr. Marko Frelih, kustos za afriške in ameriške zbirke ter veliki raziskovalec Knobleharja. Ogledala si je tudi muzejsko zbirko afriških predmetov.


»Knoblehar me je presenetil s svojimi dosežki, ki so na evropski ravni. V poučni knjižici sem ga seveda skušala predstaviti primerno mlademu bralcu, na zanimiv način, sicer z realnimi podatki, a sem pustila prostor tudi za domišljijo,« je o knjigi, ki jo je odlično ilustrirala Daša Simčič, povedala Podgorškova. Ob koncu je zapis z glavnimi podatki o misijonarju, ter kratka rubrika Ali veš? z zanimivostmi o velikem škocjanskem rojaku.

Preberite si celoten članek: Vir - dolenjskilist.si

Nazaj na seznam
1 izvedba

Ignacij, Bela reka in črni ljudje

RAZPRODANO! Ko je Ignacija nekega dne pot zanesla v Afriko in je zaplul po mogočni reki Nil, ni nihče pričakoval, da bo postal eden največjih raziskovalcev t...
21,70€