Košarica

 

Št. produktov: 0

 
 

068 141 860

matic@epistola.si
 
 
 

Facebook

 
 
 

Potovanje male plastične vrečke

RAZPRODANO
Potovanje male plastične vrečke

RAZPRODANO!

Mala plastična vrečka začne svojo pot v tovarni, kjer jo izdelajo in nato prepeljejo do trgovin, kjer je potrošnikom na voljo za uporabo. Ti jo po uporabi običajno hitro zavržejo, vrečka pa svoje potovanje nadaljuje po pokrajini. Vse do morja, kjer se njeno potovanje ponavadi tudi konča.

Ekološka slikanica želi opozoriti na problematiko pretirane uporabe plastičnih vrečk in kako lahko tudi sami pripomoremo k temu, da to težavo odpravimo ali vsaj omilimo. Predgovor k slikanici je napisala priznana klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj. Na koncu zgodbe je navedenih nekaj zanimivih dejstev, ki lahko koristijo kot odlična iztočnica za pogovor na to tematiko. Projekt podpira društvo Ekologi brez meja. Njihovo delovanje lahko podprete z nakupom slikanice v njihovi spletni trgovini. Svoj medijski prostor je slikanica našla tudi na spletni strani časopisne hiše DELO.

Ključne besede: plastične vrečke, varovanje okolja, ekologija.

Avtor: Mojiceja Podgoršek
Ilustrator: Daša Simčič
Tip knjige: Slikanica
Vrsta slikanice: Ekološke
Vezava: Trda
Dimenzije (Š x V): 23,6 X 28,6 cm
Teža: 402 g
Število vseh strani: 32
 

Cena: 21,70 €

Stanje zaloge: ni na voljo

 
 

Galerija slik

 

Novice

 

Avtorji

 • Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

  Je magistrica bibliotekarstva, univ. dipl. kulturologinja in učiteljica, novinarka, pisateljica, prejemnica nagrade Kalanovega sklada (2007-2009) in nominacije za izvirno slovensko slikanico 2008, pripravlja doktorsko disertacijo s področja umetnih in ljudskih pravljic.
  Več o ...
   
 • Daša Simčič

  Daša Simčič je končala Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani, ilustrirala je že več kot štirideset knjig za otroke, imela je že nekaj samostojnih razstav. Redno sodeluje tudi na Bienalu slovenske ilustracije, kjer je prejela priznanje Hinka Smrekarja za knjigo Miška in veter.
  Več o ...
   
 

Priporočamo

 
 
 

Prijava na naše e-novice

Prijava

 

Prijavite se na naše e-novice ter bodite obveščeni o novostih in akcijah!

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.