0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Nataša Vertelj

Že od kar pomni, so njeno glavno orodje svinčnik, barvice in ostala sredstva, s katerimi se lahko likovno izraža. Živi in ustvarja v Tržiču. Izobraževala se je na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, doštudirala pa na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru.
Nataša Vertelj

Vedno pa je bil zanjo na prvem mestu svet ilustracije, zato je svoje likovno znanje nadgrajevala na različnih izobraževanjih, in sicer v Art šoli, pri slikarju Nikolaju Mašukovu in slikarki Ireni Majdič. Do danes je izdala tri avtorske slikanice (Strelca Angelca (2010), Angelca Marelca: Kako nastane dež? (2011) in Zvezdogelca (2017)), ilustrirala okrog štirideset mladinskih in otroških knjig, objavljala v otroških revijah Zmajček in Galeb, poleg tega pa je tudi avtorica kolekcij lončkov MiaMondo in darilnih vrečk pri podjetju Pot. Njena dela so bila že večkrat razstavljena, nazadnje leta 2016 na 12. Slovenskem bienalu ilustracije. Na mednarodnem natečaju »Na krilih metulja in laboda« v avstrijskem Schwanenstadtu je prejela dve nagradi, in sicer posebno nagrado žirije v kategoriji mladinska in otroška književnost (2014), leta 2017 pa prvo nagrado za najboljšo ilustracijo v kategoriji otroška in mladinska književnost. 

Posebej ljubo ji je, kadar otrokom podaja združeno znanje in domišljijo in to z ilustracijo zaokroži v celoto. Skozi interpretacijo teksta preko ilustracije vnaša svoj element mehke liričnosti podob, s katerim želi vrniti otrokom večkrat pozabljeno ali zavrženo toplino.


Nazaj na seznam
1 izvedba

Kako se kotali sreča?

Mravljica je pred hlevom našla sladkorček. Odločila se je, da ga bo delila z lačno miško. Slednjo je to tako razveselilo, da je pohvalila dlako dremajoče mačke....
Avtor
Mojiceja Bonte