0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

Je magistrica bibliotekarstva, univ. dipl. kulturologinja in učiteljica, novinarka, pisateljica, prejemnica nagrade Kalanovega sklada (2007-2009) in nominacije za izvirno slovensko slikanico 2008, pripravlja doktorsko disertacijo s področja umetnih in ljudskih pravljic.
Mojiceja Bonte (prej Podgoršek)

Je magistrica bibliotekarstva, univ. dipl. kulturologinja in učiteljica, novinarka, pisateljica, prejemnica nagrade Kalanovega sklada (2007-2009) in nominacije za izvirno slovensko slikanico 2008, pripravlja doktorsko disertacijo s področja umetnih in ljudskih pravljic.

Izpod njenega peresa je nastalo že več kot 100 otroških in mladinskih knjig in nekaj pravljičnih zgoščenk. Pisanje je njen način življenja in komuniciranja s svetom. V njenih pravljicah in zgodbah se običajno skrivajo mnoge življenjske resnice. Njene zgodbe so namenjene najstnikom in otrokom, čeprav pravi, da bi morali pravljice brati vsi. Piše tudi zgodbe za otroke s posebnimi potrebami, predvsem za tiste z motnjo branja in pisanja – disleksijo.

"Jezik razkriva neizmerno prostranstvo duha, za trenutek ujetega v besedah."

Mojiceja Bonte

________________________________________________________________________________________

                                                 Obisk avtorja ob zaključku bralne značke in kulturnih priredidvah

Priznana slovenska pisateljica Mojiceja Bonte že vrsto leto obiskuje pridne bralce po vsej Sloveniji. Največkrat obišče učence osnovnih šol ob zaključku bralne značke, otroke v vrtcu ali se odzove povabilu na različne kulturne prireditve.

Prireditev na posamezni šoli običajno poteka ločeno za učence prvih dveh triad in posebej za učence tretje triade. Prireditev za otroke v vrtcu ni starostno omejena, enako velja za ostale kulturne prireditve. Po uvodnem nagovoru pisateljica otrokom pove nekaj zanimivih dogodivščin iz svojega otroštva in o težavah, s katerimi se je srečevala v času svojega osnovnošolskega izobraževanja. Učenci ves čas aktivno sodelujejo. Pomerijo se tudi v zabavnem kvizu, najbolj ustvarjalne odgovore pa pisateljica nagradi s knjižnimi nagradami.

Pisateljica Mojiceja Bonte se je svojim pedagoškim, kulturološkim, bibliotekarskim in književnim znanjem ter ustvarjalnostjo na področju mladinskega in otroškega literarnega ustvarjanja nadvse prikupila mladim bralcem. Napisala je več kot 120 otroških, mladinskih in strokovnih knjig ter je po branosti med prvimi petimi slovenskimi ustvarjalci. Piše kratke zgodbe, pravljice, basni in romane za najstnike. Veliko pozornost posveča zgodbam za otroke s posebnimi potrebami, predvsem za otroke z motnjo branja in pisanja – disleksijo.

S svojimi zgodbami je najmlajšim približala tudi znamenite Slovence: Jurija Vego (O pastirčku, ki je znal računati), Primoža Trubarja (O mlinarju, ki je za knjigo mlin prodal), Daneta Zajca (O dečku z rumenim mačkom), Franceta Prešerna (O dečku, ki je pisal pesmi), Ivano Kobilco (Ivana), Jožeta Plečnika (O dečku, ki je sanjal velike sanje), Ignacija Knobleharja (Ignacij, Bela reka in črni ljudje), Ivana Cankarja (Ivan in skodelica črne kave) in Almo Karlin (Alma, svet pred domačim pragom).

Za obisk pisateljice Mojiceje Bonte lahko pokličete na telefonsko številko: 068 141 860 ali 051 355 805.

Več o pisateljici:

Wikipedia

Youtube


Nazaj na seznam