0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Jernej Kovač Myint

Jernej Kovač Myint (Slovenj Gradec, 1988) je po končani gimnaziji študiral  na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Tekom študijskih let je delal na različnih projektih (med drugimi izgradnja šole v Južni Afriki), se dodatno likovno izpopolnjeval na Portugalskem ter delal v domačih birojih.
Jernej Kovač Myint

Jernej Kovač Myint (Slovenj Gradec, 1988) je po končani gimnaziji študiral  na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. Tekom študijskih let je delal na različnih projektih (med drugimi izgradnja šole v Južni Afriki), se dodatno likovno izpopolnjeval na Portugalskem ter delal v domačih birojih. Leta 2015 je magistriral iz arhitekture.Po študiju se je odločil za novo poglavje;

odpotoval je v Gdansk, kjer je delal kot animator v vodilnem studiu za klasično otroško animacijo.

Njegove ilustracije so bile prvega prepoznavnega dosežka deležne v marcu 2017, ko ga je mednarodna žirija v Južni Koreji med 20.000 prispelimi deli na natečaju “Grafolio’s World Illustration Challenge” izbrala za najobetavnejšega mladega ilustratorja. Sedaj ustvarja v domačem ateljeju ter sodeluje na razstavah v Ljubljani in drugod po Sloveniji.

Riše samostojne ilustracije, ustvarja po naročilu različnih založb knjig in učbenikov ter sodeluje z animatorji pri kratkih filmih.
Rad ima ilustracije na stenah, saj nudijo pobeg iz majhnih zaprtih sob. Vsaka ilustracija, ki krasi steno, lahko odpre okno domišljiji, ki vodi v avanture in pravljično življenje.

Riše trenutke, nadaljevanje pravljice pa prepušča vam.


Nazaj na seznam