0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Društvo Ekologi brez meja o plastičnih vrečkah

Čudovita stvar v življenju je dejstvo, da lahko izbiramo med več možnostmi. Večinoma posegamo po tistih, ki so za nas udobne, ki ne zahtevajo preveč razmišljanja in so kar se da poceni.
Društvo Ekologi brez meja o plastičnih vrečkah
Čudovita stvar v življenju je dejstvo, da lahko izbiramo med več možnostmi. Večinoma posegamo po tistih, ki so za nas udobne, ki ne zahtevajo preveč razmišljanja in so kar se da poceni. Nastopil je čas, ko se je potrebno včasih tudi ustaviti in premisliti o posledicah naših odločitev za okolje, v katerem živimo. Dober primer so ravno plastične vrečke, ki nam jih ponujajo v trgovinah na oddelku za sadje in zelenjavo. Brez pomisleka sežemo po njih, ker nam jih pač ponudijo. Če jih ne bi bilo, bi morali biti na nakup bolje pripravljeni, kar pa zahteva od nas razmišljanje, načrtovanje - en velik korak izven cone udobja. 

Če ugotavljamo, da smo odrasli že preveč podlegli ustaljenim navadam, je še toliko bolj pomembno, da se o škodljivostih plastičnih vrečk za okolje pogovarjamo z našimi otroki in jim privzgajamo navade, ki so boljše od naših. Naj besedica razvoj ne pomeni samo novih tehnologij, ampak tudi razvoj in utrjevanje pravih vrednot in navad, ki spoštujejo in čuvajo naše okolje!
Zgodba Potovanje male plastične vrečke je že en tak korak v pravo smer. Zato smo jo v Društvu Ekologi brez meja z veseljem uvrstili v spletno trgovino v izbrano družbo okolju prijaznih izdelkov. 
V resnici je stvar zelo preprosta - pomembna je samo odločitev, da zavestno rečemo NE plastičnim vrečkam! 
Helena Nieboer,
Ekologi brez meja.

Nazaj na seznam
1 izvedba

Potovanje male plastične vrečke

RAZPRODANO! Mala plastična vrečka začne svojo pot v tovarni, kjer jo izdelajo in nato prepeljejo do trgovin, kjer je potrošnikom na voljo za uporabo. Ti jo p...
21,70€
1 izvedba

Tri muhe in umazan ribnik

RAZPRODANO! Tri muhe so že leta in leta živele ob istem ribniku. Nekega dne pa so se po čaju, ki so si ga vsako jutro pripravile iz vode iz ribnika, začele č...
21,70€